Acest website folosește cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptarea politicii de utilizare a cookies.

EEA grants4x

frds

 

Roxana I. este una din mamele noastre beneficiare ale proiectului din Romanesti, care voluntariaza de cativa ani in programul Educatoare pentru o zi.

Este al doilea an in care copilul ei e beneficiar al proiectului Fii parte din comunitate, iar ea primeste de fiecare data cu incantare propunerea de a sustine o sesiune in fata intregii grupe.

De data aceasta a ales ca tema sa confectioneze masti si figurile cu prilejul sarbatorii de Paste.

Galerie foto

Elena V. este una dintre mamele beneficiare din Romanesti care are doi copii inscrisi in proiectul Fii parte din comunitate!

A acceptat cu drag sa fie mama educatoare pentru o zi si s-a pregatit cu atentie pentru aceasta sesiune.

Tema pe care a propus-o este legata de pictura, asa ca si-a ales fisele pe care copiii le vor picta, si-a planificat prezentarea in fata grupei de prescolari si a fost atenta ca fiecare copil sa se bucure de atentia ei.

Galerie foto

 

In activitatile pe care le derulam in cadrul proiectului, organizam periodic ateliere de lucru în care părinții participa alaturi de copii.

Ne plac tare mult aceste ateliere pentru ca sunt pline de veselie, de voie buna, de zambete, de energia copiilor si de entuziasmul mamelor care participa.

Totodata, aceste ateliere sunt o punte de cooperare si dialog cu familiile prin care se construieste o relatie de incredere.

Galerie foto

 

Procesul de invatare la copiii din gradinita se axeaza pe exprimente in care ei pot testa, simti si crea lucruri cu totul noi.

Asa s-a intamplat si cu fulgii de zapada, care s-au transformat din dibacia copiilor si din doua produse ce se gasesc in bucatariile mamelor. La finalul experimentului, micii creatori din grupa de gradinita coordonata de doamna educatoare Gabriela N. s-au jucat cu zapada creata afara, dar au si presarat-o pe felicitari.

De multe ori in gradinita din Curcani, tehnologia, joaca si invatarea se regasesc in fiecare grupa de prescolari.

De data aceasta, pentru a invata sa numere si sa recunoasca cifrele, copiii invart o roata electronica, asteapta sa apara cifra reper se ghideaza dupa un cronometru sa raspunda repede, se lasa ghidati si invatati de doamna educatoare, sunt laudati ori de cate ori raspund corect si sunt fascinati de jocul electronic.

Galerie foto

 

Curiosi de mici, prescolarii din grupa mare din Gradinita Romanesti invata cifrele prin fise de lucru cu mesaje si imagini interesante.

Ca de obicei, invatarea este sub forma de joc, care de aceasta data are scopul de a dezvolta abilitatile motorii fine si coordonarii miscarilor.

Galerie foto

 

Partile corpului omenesc sunt invatate usor si distractiv de copiii din Gradinita Romanesti prin jetoane decupate si colorate.

Prin aceasta activitate, copiii recunosc identitatea fizica, discuta despre partile corpului, dar si despre expresiile faciale si simturi.

La final, cu dibacie si creativitate, copiii au lipit partile corpului si au creat niste imagini originale cu fete si baieti.

Galerie foto

Pagina 1 din 5

Proiect derulat de 

 

logo acedo pelung

 

 

 

Coat of arms of Romania.svg

 

PRIMARIA COMUNEI CURCANI

 

 

 

Proiectul Fii parte din comunitate! Servicii integrate adresate comunității locale de romi din Curcani și Românești beneficiază de un grant în valoare de 772.740 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea incluziunii și abilitarea a aproximativ 1000 de persoane de etnie romă, pe o perioadă de 36 de luni, prin servicii de educație, sănătate și locuire adecvate nevoilor acestora, printr-o asistență socială proactivă, prin abilitarea și împuternicirea tinerilor și femeilor și prin conștientizarea comunității privind non-discriminarea populației de etnie romă în două comunități de romi din jud. Călărași (localitatea Curcani) și jud. Dâmbovița (localitatea Românești). 


Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar.

Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor. Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE sau Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro